Någon annan får ta på sig rollen som psykopat. Vem och varfö

Re: Någon annan får ta på sig rollen som psykopat. Vem och v

Inläggav VIM » 2014 12 05, 6:05

Hej.
Det var inte min avsikt att du uppfattade min omtanke som personangrepp. Det hade dock inte varit konstigt om jag hade vart ute efter personangrepp, när det gäller dig. Efter mitt första svar till dig , kastade du ut ord som "tvångsavtal, som måste godkännas av mig. Det är personangrepp på mig , då du riktade ditt påstående till mig , om mig.
Jag valde att bortse från detta och ditt påstående om att jag är en känslomänniska i en negativ bemärkelse, grundat på ditt eget personliga synsätt. Det är dömande att behandla andra människor på detta låga sätt. Dina hälsningar om hur dum jag är och dina fraser om den psykopaten du är, talar för att du behöver mogna i ditt sätt att närma dig människor som inte tycker som du. Du kastar sten i glashus.

Klart det är svårt att ha respekt för en sådan person. Det finns andra respektlösa människor än psykopater. Det visar du.
Du generaliserar när du skriver att jag måste ta mig "vinnande" ur relationer. I dom flesta inlägg jag skrivit handlar det om en relation med en psykopat.
Inlägget i mitt svar till ;"narcissism. ...visar känslor visar jag istället förståelse för den relationen och uppmanar skribenten att själv ta reda på fakta om problemet.
Ingen antydan eller uppmaning till att vinna i relationen.

I en relation med en psykopat handlar det om att vinna eller försvinna. Där måste man slåss med näbbar och klor för att inte bli hans "offer " i det avseendet att man blivit nedbruten och är oförmögen att agera.
Du vet ingenting om mig mer än att jag haft en pojkvän som psykopat och ett äktenskap med en psykopat. Min erfarenhet av psykopati är av livslång karaktär, då jag var endast 16 år när jag mötte den första psykopaten, och den lilla flickan har växt upp och levt flera årtionden med den andra psykopaten. Det är vad du vet nu. En sak till , ifall du har missat det . Jag vann över psykopaterna ! Genom att vara bestämd , saklig och självsäker.
Jag mötte psykopaten med samma kyla .nonchalans som han själv utstrålar utan att visa honom empati. Det är det enda en psykopat förstår.
Det känslomässiga "inflika " fanns inte med från min sida. Ska man ha en chans att kunna vinna över en psykopat, då måste man vara medveten om att psykopaten använder känslor som en utpressning till att uppnå sina mål.
Ja, i en relation med en psykopat är jag glad om jag kan gå vinnande ur den destruktiva relation en psykopat har att erbjuda.

Ordet "Kärleksfull " fanns inte med i hans ordförråd.

Det för mig vidare till dig. Att jag tog den slutsatsen att du satt diagnosen Psykopat på dig själv beror på vad du själv skrivit i dina inlägg här på forumet. Vill du vara anonym i din anonymitet,
behöver du tänka på hur du skriver, och hur det du skriver kan uppfattas av läsaren.
Just därför är jag sparsam med information om mitt liv.

När det gäller Mina tankar , så är det så att du också här visar att dina tankar är viktiga för dig. Dina böcker är en del av dina tankar. Upprepade gånger framhåller du dessa som bevis i
denna diskussion som ett rättesnöre på vad som är rätt och fel.
Det är okej , för Dig. Det är Dina tankar om hur man ska se på psykopati. Mina tankar handlar om annat än böcker.

Jag läser också, det betyder ändå att jag kan tänka själv, och använda det jag lärt mig som stöd och komplement till kunskapen jag fått utav min erfarenhet av psykopati.

Anledningen att jag svarade trots att jag skrev att det får vara slut skrivet med dig , har jag nämnt i början av det förra inlägget av mig. Det var inte för din skull i den meningen att det skulle vara riktat till dig. Jag ville visa dom som läser vad jag menade med min text , för dom som läst vår konversation.

Jag var medveten om att det skulle bli upprepningar. För att få ett sammanhang, för de som inte läst hela konversationen blev det en tillbaka blick och lite mer tydlighet. Det är det som var upprepningens syfte. Du upprepar dig hela tiden så då vet du vad jag menar.
Jag är dessutom konsekvent när det gäller lathet och ondska hos psykopater. Du väljer att inte ta in det. Dubbla tankegångar är ett resultat av att du tog ut ordet "LAT " ur dess sammanhang. Då ville jag visa att en psykopat kan vara både lat när det passar honom och drivande , alltså inte lat om det gynnar honom . Han väljer att vara lat och inte lat beroende på vilken situation han befinner sig i. Det som bestämmer hans val av att vara lat och inte lat är alltid densamma anledningen. Det är vad han kan vinna som styr hans val.
ALLTID I ALLA SITUATIONER SKA EN PSYKOPAT VINNA!

För att sist säga några avslutande ord på denna långa konversation är att det jag skrivit är min övertygelse,
att psykopater är Onda och Lata.

Min iakttagelseförmåga och beslutsamhet , har visat sig ge god skörd.
"Som man sår får man skörda ".

I mina inlägg måste man läsa lite mellan raderna. "
Ta ut enstaka ord och meningar ger en felaktig bild och förståelse för textens innebörd.

Nu ska jag ha en trevlig fredag och önskar alla läsare detsamma.
/ VIM
VIM
 
Inlägg: 21
Blev medlem: 2014 10 09, 6:03

Re: Någon annan får ta på sig rollen som psykopat. Vem och v

Inläggav ValpMord » 2014 12 05, 7:32

Hej ElakDumma-Vim,

Du påstår att alla Psykopater är ondskefulla. Ett extremt påstående.

Hade jag påstått att alla zigenare är kriminella, alla svarta är våldsamma eller alla kvinnor är svaga känslomänniskor oförmögna att fatta rationella beslut hade du förhoppningsvis gått i taket.

Men när det gäller oss psykopater är det annorlunda. Ändamålen helgar medlen, eller hur? Här är det fritt fram att generalisera vilka dumheter som helst, gärna utan annat stöd än anekdotiska snyfthistorier.

När jag pressar dig på stöd, bevis eller något som kan backa upp dina absurda och fullständigt orimliga påståenden blir du helt hysterisk och försöker flytta över diskussionen till min person.

Jag har flera gånger försökt föra en saklig diskussion baserad på fakta men du tycks inte klara det. Istället kastar du ur dig den ena logiska kullerbyttan efter den andra.

Nej Vim, 400 000 svenskar springer inte runt och är ondskefulla latmaskar.
Nej Vim, alla dessa människor uppför sig inte ständigt hänsynslöst mot sina medmänniskor.

Uppskattningsvis 4% av populationen saknar eller har nedsatt resonanssvar i amygdala. Det är respektlöst av dig att klumpa ihop oss alla utan att se till individen.

Precis som vanliga människor kan vi välja om vi ska vara lata eller ambitiösa. Precis som vanliga människor kan vi välja mellan "goda" och "onda" handlingar. Det som möjligtvis skiljer oss från er är att vi alltid kan välja, även i situationer där svaga känslomänniskor faller offer för ogenomtänkta känslorstormar. Och när vi valt kan vi genomföra våra liv på ett mer effektivt sätt, utan sentimentala åthävor. Oavsett hur vi väljer.

Jag tycker inte du ska ge rådet "vinna eller försvinna" till dem som stöter på en "ond" psykopat. Även om inte alla psykopater är onda så finns det onda psykopater. Här ska rådet vara att genast ge upp och bryta all kontakt. Inte att försöka vinna något.

Han väljer att vara lat och inte lat beroende på vilken situation han befinner sig i. Det som bestämmer hans val av att vara lat och inte lat är alltid densamma anledningen. Det är vad han kan vinna som styr hans val.


Ja, du menar att vi är precis som en normala människor i det avseendet. Ibland är vi lata, ibland inte. Alla människor är inte lata alltid. Vad man väljer beror på vad man vill uppnå. Så är det för alla. Det är en stor skillnad mellan detta och att säga att alla psykopater är lata till naturen.

Vill du vara anonym i din anonymitet


Oklart om du vältrar dig i redundans eller om det är ett försök till plattityd. Verkar i alla händelser ligga utanför vår sakdiskussion. Men eftersom det verkar väldigt viktigt för dig, jag har kraftigt nedsatt resonanssvar i amygdala uppmätt med såväl fMRI som SQUID-MEG. En magnetröntgen är inget man gör som hobby för sig själv utan orsak. Det borde besvara de flesta av dina frågor.

Jag har långt till alla känslor, inklusive vrede och sorg. Det kan du jämföra med en sociopat som i princip uteslutande styrs av en mycket närliggande och påtaglig vrede.

Mitt tillstånd är oftast en tillgång men ibland ställer det till lite problem.

Just nu har jag t.ex. lite svårt att avgöra om- och när du är upprörd på riktigt och hur långt jag kan gå i mitt smågnabbande / banaliserande av dina upplevelser. Orsaken till att jag generaliserar och retas elaka-dummis-Vim, är att för att illustrera en poäng. Inte för att göra dig ledsen på riktigt.

mvh

din ondska i vinternatten - ValpMord.
ValpMord
 
Inlägg: 11
Blev medlem: 2014 01 27, 4:59

Re: Någon annan får ta på sig rollen som psykopat. Vem och v

Inläggav VIM » 2014 12 05, 11:25

Hej.
Tack för att du delar med dig . Magnet röntgen har jag också gjort 2 gånger , fast för ryggen. Det var det värsta röntgen jag upplevt. Ljudet som skar in i huvudet. Ja, allt kring det.
Bara lägga sig i den monstruösa stora saken var hemskt !!
Det fanns hörselskydd, det fick jag reda på senare när det var över.
Din upplevelse var säkert svår. Det kan jag förstå.

Jag blev inte ledsen över din "elaka, dumma VIM., "
eller för något annat. Upprörd över förminskande av ondskan, blev jag i ett inlägg. Det är den som jag haft en kamp mot tidigare och under en lång tid. Det blev en tråkig påminnelse.

Ett gott uppförande värdesätter jag , därför påpekade jag detta för dig .Att kunna uppföra sig är också ett sätt i att vara bildad .
Förstår att du retas, jag kunde ändå blivit ledsen.
Att ta hänsyn till andras känslor, är kanske inte lätt om man har långt till sina egna känslor.

Jag försöker skriva på ett sätt , så att läsaren ska kunna förstå min poäng. Ibland kanske det inte faller lika väl ut som min bild i huvudet är. Jag är ärlig i mitt försök. Jag har förhoppningsvis lärt mig något om skriv tekniken , nu med allt detta skrivande dessa dagarna. Mina ( , ) kan vara lite här och där vet jag , min man påpekar det ibland. Han gillar inte att läsa långa texter , så lite tur har jag.
Ja, det blir en upprepning till...

Man lär sig så länge man lever.

Nu ska jag sova gott och länge.
God natt och sov gott du med och alla andra läsare!

/ VIM
VIM
 
Inlägg: 21
Blev medlem: 2014 10 09, 6:03

Re: Någon annan får ta på sig rollen som psykopat. Vem och v

Inläggav Kath » 2018 12 03, 6:48

Kära VIM!
Jag vet att det har gått många år men jag skriver ändå, för den händelse någon annan läser det här.
Det är så bortkastat att förklara för någon som har många psykopatiska drag, eftersom den om och om igen kommer att slå dövörat till.
Den som (näst intill) saknar känsloliv och affektiv empati kommer aldrig att förstå.
Det är med utpräglad tydlighet det framgår att någon viss här troligen är just psykopat och det blir som att slå huvudet blodigt mot en vägg att då diskutera saken. Ja, meningslöst. Det du skriver är alldeles riktigt - men det vet du förhoppningsvis redan.
Tyvärr är psykopater så tröstlösa att diskutera med. Och din "anekdotiska" bevisföring är så korrekt och så anekdotiskt bevisad att det tar andan ur alla "vetenskapliga" bevisföringar. Miljontals anekdotiska bevisföringar övertrumfar vilken liten vetenskaplig bevisföring som helst - när tillräckligt många har erfarit den. Och ibland finns ingen vetenskaplig bevisföring att tillgå pga. det omöjliga i sakens natur ibland.
Jag inser självklart att du skriver med tanke på de andra som läser det här - men av omtanke om dig så ger jag dig mitt fullaste medhåll - och jag har livslång erfarenhet av psykopati.
Nä, att någon utmålar psykopater som "offer" eller "lidande" är bland det osannaste man kan tänka sig - de kan knappt stava till dessa ord ... än mindre förnimma dessa ords innebörd. Ja, det må så vara att det är ett slags handikapp att inte hysa känslor eller kunna känna - men det är inte ett handikapp i ordets rätta bemärkelse - det är bara blå dunster. Du har verkligen rätt.
Psykopati är ondska personifierad - alldeles oavsett om avsikten varit ondskefull eller inte. Bland det ondskefullaste man kan vara med om är människors likgiltighet och brist på omtanke och medlidande. Psykopaten förstår inte eftersom hen saknar insikt och bryr sig inte eftersom hen saknar intresse/känslor/skam/skuld/etc. För en psykopat har nog ordet "ondska" en annan innebörd - en avsaknad av känslor ... de kan inte förstå ordets konnotationer.
Och lata - ja, verkligen lata ... i den betydelse att de inte gör ett dugg mer än de själva ids. De böjer sig inte för någon annans vilja utan att själva ha en egen agenda. Visst kan en psykopat "jobba hårt" men det är en annan sak ... och latheten har alltså med något annat att göra, nämligen motsatsen till flit. Vilken avsikt man har och om den i sin tur har enbart med egoism att göra eller om det finns sann altruism också ...
I samma ögonblick som psykopaten fått det hen vill ha är det slut på att "slita" (om hen nu egentligen gjort det) - där och då - och deras rätta jag kommer fram. Där börjar slavdrivarens likgiltighet inför alltsammans.
Psykopater väljer gärna yrken som stridspilot, kirurg, journalism m.fl. - inte för att de är vidare bra på dem, utan för att de slipper fundera över känslor. Det är i själva verket en katastrof att ha psykopater i någon yrkesgrupp. Vem vill ha en stridspilot som plötsligt visar illojalitet, en kirurg som är likgiltig inför patientens framtida liv och smärtor eller en journalist som går över lik? I vissa yrken är känslor inte något av kriterierna för att få jobbet; det kan till och med vara en tillgång - men i och med att moral och etik saknas, så är det i all väsentlig mening illa i slutänden. Det här håller säkert ingen psykopat med om - givetvis - och troligen inte så många narcissistiskt personlighetsstörda heller. Deras överlägsenhet ligger endast i deras egen trångsynthet, liksom en färgblind tyrann tror sig vara överlägsen en med färgseende, eftersom hen inte inser sin brist.
Att sociopater skulle vara mer kriminella än psykopater är också fel - tvärtom. Sociopater är möjligtvis mindre kriminella - de har förvärvat sin psykopati, t.ex. genom olycka m.m. och har därför ett förflutet som "normala", även om de inte längre är så normala.
Psykopater och narcissistiskt personlighetsstörda refererar gärna till normala människor som "svaga", vilket inte kunde bli mer fel - men i den enögdes värld kan det ju vara en "svaghet" att ha 2 ögon som kan skadas istället för 1 ..? Psykopater saknar förmåga att begripa sådant som är bortom deras förmåga. Ingen mening med att ödsla tid på det. Jag är endast intresserad av att uppenbara sanningen för dem som råkat ut för någon psykopat och som är i behov av hjälp och stöttning. Psykopater är oförmögna att förändra sig i sinnet - de är enbart förmögna att öva in sin teater och sitt skådespel och träna på att smälta in - de lever i sin egen känslolösa värld. Och det är inte synd om dem, så lyssna inte på det örat. Ignorera psykopater och liknande, för de kommer aldrig att tillföra något av godo i era liv! Spring för livet! Och tro inget de säger eller skriver eller på annat sätt försöker lura i er! Håll er på avstånd från dem och läk tillsammans med goda människor! Psykopaterna kan ge sig på varandra ... Det är aldrig ditt fel om du råkar ut för en psykopat! Tro aldrig det! Var försiktig!
Kath
 
Inlägg: 5
Blev medlem: 2012 12 15, 1:15

Re: Någon annan får ta på sig rollen som psykopat. Vem och v

Inläggav JDP » 2018 12 09, 10:56

Hej Kath,

vill bara säga att åtminstone en person (jag) har läst ditt meddelande. Jag hinner inte skriva långt just nu ikväll, men jag tänkte ge ett snabbt livstecken ifall du tittar in igen. Det är min ambition som Admin att försöka få igång det här forumet igen, så titta gärna förbi snart igen och försök också gärna värva fler.

MVH
JDP
JDP
Site Admin
 
Inlägg: 63
Blev medlem: 2010 04 05, 8:02Föregående

Återvänd till Allmän diskussion om psykopati, narcissism m.m.

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron