Vad har auktoriteter sagt och skrivit?

Vad har auktoriteter sagt och skrivit?

Inläggav Rusta » 2015 01 21, 1:42

Hej,
jag är intresserad av vad personer som exempelvis Sten Levander, Leif GW Persson m.fl. andra har sagt om sådant, som att en psykopat mycket väl kan ägna tusentals timmar åt att hitta bilder på internet, citat, texter, kort sagt vadsomhelst för att kunna använda som tillhygge mot ett offer. Alltså för ett M. O. som går ut på att använda förtäckta hot. Hur de utövar sin makt att t. ex. dupera och manipulera familjemedlemmar att ta avstånd från en närstående. Något som vore närmast en omöjlighet för en vanlig dödlig, men som en socialiserad intelligent psykopat får till stånd med en förbluffande lätthet. Allt sådant är därför välkommet.

Jag försöker i ett särskilt fall att visa att "Kejsaren är naken" och inser hur svårt det är - trots att jag kan beskriva skeendet noga och mekanismerna bakom mycket bra - utan att också kunna hänvisa till vad forskningen säger eller vad namnkunnigt folk som Leif GW Persson kanske kan ha sagt. Sådant väger tungt och kan ha en avgörande skillnad för hur man blir uppfattad.
Rusta
 
Inlägg: 3
Blev medlem: 2015 01 21, 1:19

Re: Vad har auktoriteter sagt och skrivit?

Inläggav Rusta » 2015 01 21, 1:51

Jag hittade en passus som mycket träffande beskriver just det jag syftar på:

"Försvinnande sällan framkommer i beskrivningar av psykopater att de förvånansvärt ofta ägnar sig mycket koncentrerat och under långa tider åt att planlägga attacker mot andra människor. (Se BERÄTTELSER "Förhållanden med psykopater" punkt 7.)

De kan under långa tider trakassera utsedda offer och de kan vara påfrestande uthålliga i detta.
När de väl slår till kan det ofta upplevas som impulsivt, men planläggningen och den tid den har tagit i anspråk är det ju självklart få som kan känna till och tolkningen blir därefter.

Denna sida hos psykopterna är starkt undervärderad, nästan helt okänd och dåligt undersökt. Den faller i skuggan av den långt mera uppenbara impulsstyrda handlingen och därför talas det mera om impulsivitet och ett omedelbart behov av tillfredsställelse än vad som svarar mot verkligheten.
"

Länk till textstället:
http://www.psykopati.se/16914071 (Inledning - termen) 6-7 stycket.
Rusta
 
Inlägg: 3
Blev medlem: 2015 01 21, 1:19


Återvänd till Allmän diskussion om psykopati, narcissism m.m.

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron